У Тернополі пенсіонери їздитимуть безкоштовно у громадському транспорті з 10:00 до 16:00 год.

3-12Ситуацію щодо руху міського громадського транспорту та перевезення пасажирів в діючих карантинних умовах обговорили сьогодні, 18 березня, на засіданні оперативного штабу.

Адже неодноразово в управління транспорту надходили звернення від тернополян про велике скупчення людей на зупинках громадського транспорту в години пік та неможливість вчасно дістатися на роботу чи навчання через обмежену кількість пасажирів у тролейбусах і автобусах.

«Увесь громадський транспорт міста працює в штатному режимі. Щодня на маршрути виїжджає більше 160 одиниць автобусів та близько 50 одиниць тролейбусів. Весь транспорт працює на маршрутах з дотриманням карантинних заходів, – зазначає начальник відділу транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. – Однак в години пік спостерігається скупчення людей на окремих напрямках та ключових зупинках».

Заслухавши пропозиції начальника відділу транспортних мереж та зв’язку, учасники штабу вирішили рекомендувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради на період карантину прийняти рішення щодо обмеження перевезень пасажирів в громадському транспорті Тернополя.

Тож, з метою забезпечення належної роботи підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність Тернополя, зменшення скупчення людей на зупинках громадського транспорту, виконавчий комітет вирішив з 22 березня на період дії установленого на території Тернопільської громади карантину здійснювати перевезення пенсіонерів за віком без обмежень їх кількості в робочі дні з 10:00 до 16:00 год., а у вихідні та святкові дні – без часових обмежень по електронних квитках «Соціальна карта тернополянина».

Вам також може сподобатися