Погоджено обсяги регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та фахових молодших бакалаврів у 2021 році

zasidannya-vikonkomu-23_03_2021r_На черговому засіданні виконавчого комітету погоджено обсяги регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та фахових молодших бакалаврів у 2021 році в державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільському фаховому коледжі ТНТУ ім. І.Пулюя та Галицькому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола.

Рішення прийнято з метою задоволення потреб у професійних та робітничих кадрах на ринку праці.

Відповідно до обсягів регіонального замовлення, у Тернополі державні заклади професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільський фаховий коледж ТНТУ ім. Івана Пулюя та Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола готові прийняти на навчання у 2021 році понад 1700 учнів.

Найбільша потреба в кадрах на ринку праці спостерігається за напрямками: автомобільний транспорт (токар, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій категорії В, електрогазозварник), сфера обслуговування (перукар, манікюрник, агент з організації туризму, адміністратор, візажист, флорист, фотограф, майстер готельного обслуговування)) та будівельні, монтажні і ремонтнобудівельні роботи (штукатур, лицювальник-плиточник, маляр, паркетник, столяр).

Вам також може сподобатися