Тернопіль — у п’ятірці лідерів серед обласних центрів України за результатами ЗНО

ac8dd41-vstup-vnz-znoТернопільські учні минулоріч продемонтували одні з найвищих результатів по ЗНО. Кращих з них підтримують грошовими винагородами.

— Тернопіль увійшов в п’ятірку лідерів серед обласних центрів України за результатами ЗНО 2020 року. Такі дані опублікував портал Освіта.ЮА. Це, звісно, заслуга і вчителів, і старанних учнів, — розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал. — Ми, в свою чергу, намагаємося підтримувати і мотивувати наших школярів.

Так, за словами очільника Тернополя, тим дітям, які показали найвищі результати у ЗНО (200 балів), виплачується одноразова грошова винагорода – 2000 грн. Окрім того, якщо вони вступають у вищий навчальний заклад в Тернополі, ще щомісяця отримують стипендію розміром 1000 грн.

— Та й це ще не все. Талановитим учням присвоюються іменні стипендії Тернопільської міської ради для обдарованих дітей та стипендії міського голови «Кращий учень закладу освіти»/«Кращий студент закладу освіти, — додає міський голова Тернополя та наголошує, що таку практику впроваджуватимуть в місті і надалі, адже це виховує в молодого покоління лідерські якості та є хорошим «бонусом» на шляху до досягнення поставлених цілей.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися