Усі тернопільські міські заклади охорони здоров’я, в яких лікуються пацієнти з COVID-19, оснащені автономним джерелом кисню

C0109_00-18-02-00_Still014В умовах пандемії коронавірусу, коли потреба в медичному кисні надзвичайно зростає, у тернопільських комунальних лікувальних закладах повсякчас проводяться роботи з модернізації наявного обладнання та облаштування нових джерел подачі кисню і збільшення, безпосередньо, точок для його підведення.

У КПН «Тернопільська комунальна міська лікарня №2», зокрема, влаштовано кисневий балон, дизель-генератор для забезпечення безперебійної кисневої підтримки пацієнтів з COVID-19, а нещодавно на території медзакладу встановили також кисневу бочку (генератор холодний кріогенний) об’ємом 8 кубічних метрів.

«Ці три альтернативні джерела постачання кисню повністю забезпечують потреби лікарні у медичному кисні, що особливо важливо з огляду на ускладнення ситуації із захворюваністю на COVID-19, – пояснив міський голова Сергій Надал. – У разі перебоїв з постачанням електроенергії, дизель-генератор забезпечить стабільну роботу кисневих концентраторів та апаратів ШВЛ, тож пацієнти зможуть безперешкодно продовжити лікування у медзакладі. Також, за кошти громади додатково закуплено 8 моніторів добового спостереження за важкохворими пацієнтами та 10 портативних кисневих концентраторів на 10 літрів».

Подібним кисневим обладнання оснащені і міська лікарня швидкої допомоги та міська лікарня №3.

Загалом, у лікарні №2 функціонують 60 кисневих точок, 70 кисневих концентраторів та 8 апаратів ШВЛ.

Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги обладнана 39 кисневими точками, 73 приліжковими кисневими концентраторами та 19 апаратами ШВЛ.

У міській лікарні № 3 – 82 кисневі точки, 71 кисневий концентратор та 8 апаратів ШВЛ;

У Тернопільскій міській дитячій лікарні діє 26 кисневих точок, 15 кисневих концентраторів та 8 апаратів ШВЛ.

Додамо, станом на 13 квітня у лікувальних закладах Тернополя 80 пацієнтів з COVID-19 перебувають на кисневій підтримці через маску, 160 – на кисневому концентраторі та 8 осіб підключені до апарату штучної вентиляції легень.

Вам також може сподобатися