Картини художника світового рівня Євгена Удіна стануть першими експонатами майбутнього музею Тернополя

vistavka-robit-evgena-udina-2021-ternopil-815 квітня з нагоди відзначення 481-ї річниці з дня заснування нашого міста, у приміщенні Тернопільського замку відбулася презентація унікальної виставки картин Євгена Удіна «Тернопіль – місто, що надихає».

Привітав українського графіка з відкриттям персональної виставки міський голова Сергій Надал.

«Дуже символічно, що саме у день заснування Тернополя ми розпочинаємо втілення ще однієї красивої ідеї – створення майбутнього музею нашого міста у Тернопільському замку. І сьогодні, презентуючи тут персональну виставку, художник світового рівня Євген Удін робить перший крок до створення музею Тернополя, – відзначив Сергій Надал. – За роботами митця можна відслідковувати історію розвитку нашого міста. Євген Удін не лише малював, а й формував майбутнє нашого міста. І навіть сьогодні будівельники дивляться на його твори, проектуючи нові споруди».

Міський голова подякував талановитому художнику за багатолітню творчу працю та нагородив почесною відзнакою «Герб міста Тернополя».

Також, під час урочистого заходу Сергій Надал і Євген Удін підписали сертифікат на передачу частини колекції авторських робіт з графіки та живопису у дар місту Тернополю. Саме ці роботи стануть першими, що будуть розміщені у майбутньому музеї нашого міста. Наразі уже підготовлено та оформлено понад 30 картин.

«Мені особливо приємно, що першим свої роботи музею передав художник світового рівня – Євген Удін. Це безцінний дар місту та громаді. Тепер тернополяни і гості нашого міста зможуть побачити Тернопіль талановитими та унікальними «очами» Євгена Удіна», – додав Сергій Надал.

Довідка. Євген Удін – український графік, громадський діяч, член НСЖУ, Заслужений художник України. У 1983-1992 р.р.— голова Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України. Працює у друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці та екслібрисі. Проілюстрував та оформив понад 120 книг для видавництв України. Учасник художніх виставок в Україні, Болгарії, Канаді, Польщі, Румунії, США, Словаччині, Японії та ін.

Влітку 2020 ро. у Тернополі на «Алеї зірок» було відкрито бронзову зірку Удіна Євгена Тимофійовича.

Вам також може сподобатися