Відчинене помешкання – « джек-пот » для зловмисників

mizhkimnatni-dveriПравоохоронці Відділення № 5 ( м. Підволочиськ ) Тернопільського РУПу задокументували крадіжку з помешкання жительки одного із місцевих сіл. Пенсіонерка повідомила, що стала жертвою крадіїв в результаті чого втратила всі заощадження.

Правоохоронці територіального підрозділу встановили, що зловмисники проникли до будинку заявниці, коли вона поралася по господарству. Господиня 1942 року народження не зачинила вхідні двері, що й допомогло крадіям потрапити до середини. Вони знайшли сховок з грішми й привласнили понад 20 000 гривень та 300 американських доларів.

За попередньою інформацією до злочину причетні невідомі, які того дня приїхали до села та їздили від будинку до будинку під приводом купівлі помешкання.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 185 ККУ.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю взяти на озброєння кілька порад:
– не дозволяйте чужинцям заходити до свого помешкання, натякніть, що вдома не самі або ж скоро має повернутися хтось з рідних;
– не соромтеся покликати на допомогу випадкових перехожих чи сусідів. При появі сторонніх, зловмисники найімовірніше постарається швидше зникнути;
– пам’ятайте, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Якщо ви помітили підозрілих осіб, які приїхали до села чи міста, та викликають у вас сумніви, не зволікайте і телефонуйте на лінію «102».

 

Вам також може сподобатися