У центрі Тернополя біля пам’ятника Данилові Галицькому висадили сакури

20200428_080026В рамках весняного двомісячника благоустрою у Тернопільській громаді продовжуються роботи із санітарного очищення території населених пунктів та висаджування нових дерев та кущів.

27 квітня у Тернополі на зеленій зоні поруч з пам’ятником Данилові Галицькому висадили шість молодих саджанців сакури. Долучився до ініціативи і міський голова Сергій Надал.

«Ці дерева добре приживаються у Тернополі, адже екологи вибрали такий сорт сакур, який придатний до нашого клімату, – розповів Сергій Надал. – Ці дерева уже не перші в нашому місті, раніше біля Тернопільського замку була висаджена алея сакур, саджанці яких подарували нам представники Посольства Японії в Україні. Сакури дуже красиво цвітуть, тож вони зроблять центр нашого міста не лише зеленішим, але й красивим і квітучим».

Нагадаємо, цими днями нові зелені насадження були висаджені і на інших центральних вулицях Тернополя, а також на прибудинкових територіях та у паркових зонах. Створення нових зелених зон відбувається відповідно до Концепції комплексного озеленення м. Тернополя.

Вам також може сподобатися