«Здай кров – врятуй життя» – поліцейські Тернопільщини приєдналися до Всеукраїнської благодійної акції

21DSC04052Акція стартувала 17 травня в Україні в рамках тижня безпеки дорожнього руху і триватиме до 23 травня.

За словами начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, здавати кров заради порятунку життя, стало доброю традицією серед працівників поліції.

“До цієї акції поліцейські Тернопільщини долучаються постійно. Зокрема, майже щокварталу поліцейські здають кров для тих, хто її потребує»,- сказав Петро Тихович.

Кров завжди була і залишається цінною сировиною. Одна її здача може врятувати два життя, – стверджує виконуючий обов’язки генерального директора (головний лікар) КНП “Тернопільський обласний центр служби крові” Петро Лучанко. Він зазначив, що такі благодійні акції вкрай необхідні як в нашій області, так і в Україні.

“Вся здана кров буде заготовлена і передана в лікувальні заклади, які того потребують і які не мають можливості організувати необхідну кількість донорів. Ми вам щиро дякуємо за допомогу».

Він додав, що саме працівники поліції одні із перших прибувають на усі надзвичайні події, в яких травмуються люди, і знають, як необхідна кров для порятунку пораненого.

Вам також може сподобатися