Підписано угоду про співпрацю між Тернопільським регіональним відділенням АМУ та обласною радою профспілок

pidpisannya-ugodi_00-02-41-34_Still0117 червня голова Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Тернополя Сергій Надал та голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний підписали угоду про співпрацю.

«У період децентралізації, коли багато повноважень переходять до компетенції органів місцевого самоврядування, виникає потреба забезпечити дотримання прав та гарантій найманих працівників на належні умови та оплату праці. Першочергово йдеться про ті сфери господарювання, що утримуються за рахунок бюджетних коштів наших громад, – зазначає Сергій Надал. – Дякуємо представникам обласної ради профспілок, адже саме ви завжди брали активну участь у захисті трудових прав наших громадян. Сподіваємось, що з вашою допомогою ми зможемо створити максимально комфортні умови праці не лише у нашому місті, а й в області. Підписання угоди є початком плідної та довготривалої співпраці, завдяки якій ми зможемо успішно реалізувати наші плани».

Андрій Присяжний подякував за підтримку і сприяння у підписанні угоди та зазначив, що Тернопільська обласна рада профспілок зацікавлена мати в особі керівників територіальних громад своїх соціальних партнерів.

«Дві третини доходів місцевих рад складають податки з доходів фізичних осіб, а це – не тільки підприємці, а й наймані працівники. Їх частка значно більша. Тому ми повинні об’єднати наші зусилля, щоб в області зростала і реальна, і номінальна заробітна плата, а відтак наповнювались бюджети громад», – зауважив Андрій Присяжний.

Об’єднання зусиль та співпраця організацій сприятиме економічному розвитку Тернопільщини, фінансовій стабілізації та забезпеченні соціально-економічних і трудових прав і гарантій працівників.

У церемонії підписання угоди взяли також участь секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Руслан Фронц, голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Людмила Мокей, заступник голови Тернопільської обласної організації профспілки охорони здоров’я Олена Тернавська.

Вам також може сподобатися