statistika-koronavirus-07_05_2021Кілька днів на Тернопільщині спостерігається спад захворювання на коронавірус. Але розслаблятись не варто – нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися ще до осені.
Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook гjловна позаштатна інфекціоністка Міністерства охорони здоров’я Ольга Голубовська.
Причиною цьому, з її слів, може стати поява в країні більш заразного і потенційно більш смертоносного «індійського» штаму COVID-19.

Лікарка нагадала, що хвиля COVID-19, яка була в Україні навесні та була найважчою від початку епідемії у нас в країні, пов’язана з «британським» штамом.

«Тепер на новий штам B.1.617.2 (Delta) (ред.«індійській») припадає більшість випадків захворювання у Великій Британії. У США поки тільки 6% секвенованих випадків припадає на цей штам, «британець» залишається домінуючим», – зазначила Голубовська та додала, що так званий «індійський» штам коронавірусу (Delta) зареєстрований у 60 країнах.

«На сьогодні абсолютно очевидно, що його заразність вища, і пік захворюваності реєструється у молодих людей 12-20 років», – наголосила вона.
У коментарях до свого посту про те, що новий спалах коронавірусу може статися восени, Голубовська написала, що «… і до осені все може бути».

Раніше у МОЗ вже заявляли, що в Україні є загроза виникнення четвертої хвилі COVID-19, яка може бути викликана «індійським» штамом коронавірусу.