У Тернополі на перехресті вулиць Корольова – Купчинського впроваджено круговий рух транспорту

003Від сьогодні, 24 червня, у Тернополі на перехресті вулиць Корольова – Купчинського впроваджена постійна схема організації дорожнього руху – кільцева транспортна розв’язка.

Перевага в русі на даному круговому перехресті надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Відповідно до проєктної документації, на ділянці влаштовано дорожнє кільце з технічною полосою, центральний «острів» з пониженими бордюрами, а також встановлено дорожні знаки і нанесено розмітку згідно з новою схемою ОДР.

«Це перехрестя завжди було місцем концентрації ДТП, оскільки головною дорогою на ньому є та, що веде від вул. Купчинського до вул. Корольова, а другорядною – дорога в напрямку с. Байцівці. Проте водії, які їхали в село або з села, часто не надавали перевагу в русі і вчиняли аварії, – пояснив начальник відділу технаглду Олег Вітик. – Тому для безпеки водіїв і пішоходів у 2020 році на цій ділянці було внесено зміни в організацію дорожнього руху і влаштовано тимчасовий круговий рух транспорту. Експериментальне кільце повністю виправдало себе, тож тепер ми влаштували тут постійне кругове перехрестя, перевага в русі на якому надається автомобілям, що рухаються по колу».

Закликаємо водіїв бути уважними, звертати увагу на нові дорожні знаки та дбати про власну безпеку і безпеку інших.

Довідка. Кругове перехрестя — це перехрестя, де транспортні засоби уповільнюються і починають круговий рух навколо центрального «острова» у напрямку проти годинникової стрілки на дорогах з правостороннім рухом або за годинниковою стрілкою на дорогах з лівостороннім рухом, до виїзду на одному з поворотів (відгалужень) з кругового перехрестя.

Вам також може сподобатися