У Тернополі урочисто відзначили 25-ту річницю Конституції України

00628 червня у Тернополі пройшли урочистості з нагоди одного з найважливіших державних свят – Дня Конституції України.

В рамках відзначення на Театральному майдані відбулося вручення подяк міського голови та покладання квітів до пам’ятників Незалежності і В’ячеславу Чорноволу.

Впродовж дня для тернополян і гостей міста були організовані різноманітні майстер-класи, вуличні акції та виступи танцювальних і музичних колективів.

«У цьому році ми святкуємо 25 річницю з дня ухвалення Конституції України. Вона є основою кожного демократичного суспільства. Саме Конституція гарантує нам основні права: бути господарем на своїй землі, поважати свою державу, незалежність її основні цінності та атрибути, будувати свою державу в інтересах української нації, – відзначив міський голова Сергій Надал. – Саме українці були творцями першої Конституції, ще за часів Пилипа Орлика. Однак, кожен з нас хоче жити сьогодні у своїй правовій, конституційній державі. Мільйони людей поклали життя і здоров’я за здобуття державності і отримання Конституції. Пам’ятаємо про тих, хто сьогодні захищає нашу державу. Бажаю всім мирного неба, знаймо свої право, поважаймо свої права, будуємо разом сильну незалежну мирну Україну».

Вам також може сподобатися