Міський голова Сергій Надал оглянув стан виконання ремонтних робіт на «Водній арені» у Тернополі

DJI-0062_00-12-32-02_Still001-vodna-arena-20_07_2021Тривають активні ремонтні роботи з будівництва центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль». Завершити основну частину робіт планують до початку Чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів, який пройде у Тернополі 24-26 вересня.

«Роботи на об’єкті тривають уже третій рік. За цей час вдалось виконати великий обсяг робіт. Зокрема, зроблено поглиблення русла, укріплено берегову лінію, встановлено габіони. На об’єкті вже облаштували суддівську вежу з місцями, придбано системи «Старт/Фініш», обліку спортсменів і результатів змагань, – розповів міський голова Сергій Надал. – Якщо цьогоріч ми завершимо роботи, то цього буде достатньо для початку першого етапу проведення змагань. Надалі об’єкт можна розвивати, зокрема, будувати додатковий ввідний канал, продовжувати систему старту до тисячі метрів. Це – перспектива наступних років. Сподіваємось, що підрядник встигне виконати усі роботи, щоб здати об’єкт в експлуатацію у цьому році».

До слова, «Водна арена Тернопіль» – це унікальний центр веслувальних та водних видів спорту, один зі стратегічних об’єктів як міста, так і області. Канал відповідає усім світовим стандартам для проведення змагань найвищих рівнів з водних видів спорту. Також – це тренувальна база тернопільських веслувальників. Її розміри – 1440 метрів довжини й 120 метрів ширини. Після введення в експлуатацію об’єкта та проведення чемпіонату світу серед ветеранів «Водна арена Тернопіль» стане головною базою для підготовки національних збірних з веслування на байдарках і каное.

Будівництво водної арени співфінансується з міського бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.

Вам також може сподобатися