Залишені цінності в салоні автомобіля – легка здобич для злодіїв

avtoКрадіжки з транспортних засобів – один з найбільш поширених видів злочинів. Громадяни залишають цінні речі та гроші в салонах авто й к наслідок потерпають від рук зловмисників.

Від такого роду злочину потерпів й мешканець Тернополя. Чоловік припаркував іномарку на одній із вулиць міста. Під час його відсутності невідома особа пошкодила замок водійських діверок та викрала з салону портативну колонку, зарядний пристрій та відеореєстратор. Завдані збитки заявник оцінив в 4 тисячі гривень.

За фактом крадіжки поліцейські розпочали досудове розслідування відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають, що громадяни можуть не зауважувати той факт як за ними спостерігатимуть незнайомці та чекатимуть слушної нагоди, аби вчинити протиправне. Останній потерпілий припаркував транспорт на одній із центральних вулиць Тернополя, а чималу готівку залишив в сумці. Зловмисники пошкодили скло, вчинили протиправне та зникли у невідомому напрямку. Цікавий той факт, що заявника не було лише 10 хвилин.

Аматори – вибивають вікна, професійні зловмисники потрапляють до транспорту шляхом підбору, зчитування ключа або пошкодження замка. З кожним днем все більшої популярності через автозлодіїв набирає пристрій – код-грабери. Принцип їх роботи полягає в перехопленні керуючого коду сигналізації, який з’являється в ефірі натисканням кнопки брелока біля машини.

Однак є сигналізації, які для відкриття і закриття дверей використовують різні коди. У цьому випадку, щоб перехопити сигнал, потрібно просто довше простежити за власником автомобіля для запису цих кодів. Маючи в наявності дані, злодій може викрасти як машину, так і майно з неї в зручному для нього місці.

Сьогодні ці пристрої можуть проводити нескладний аналіз коду і записувати до сотні ефірних посилок.

Працівники поліції вкотре нагадують краянам, що найкраще вберегти своє майно це забрати його з автівки. Паркуйте транспортні засоби в освітлених місцях, де встановлені камери відеоспостереження. Це допоможе якщо не одразу затримати, то хоча б встановити особу зловмисника.

Вам також може сподобатися