Щоб з 1 вересня навчання у закладах освіти розпочалося без дистанційних процесів, тернопільські педагоги активно вакцинуються проти коронавірусу

226446515-206783961389297-3394377684747170217-nЗважаючи на те, що до 1 вересня залишилося менше місяця, у Тернопільській громаді триває активна підготовка освітніх закладів та викладацького складу до початку нового навчального року.

«Оскільки зараз Тернопільська область та громада перебувають у зеленій карантинній зоні, сподіваємося, що з 1 вересня навчання у нас розпочнеться традиційно за партами та без жорстких карантинних обмежень. Проте, як повідомили у МОЗ, через поширення штаму коронавірусу «Дельта» робота освітніх закладів незалежно від епідемічної зони, в якій перебуває регіон, може проводитися у звичному форматі в разі, якщо 80% викладацького складу повністю вакциновані проти COVID-19, – пояснила начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Тому, задля безпеки життя і здоров’я тернопільських дошкільнят та учнів, а також можливості навчатися в очній формі, зараз наші освітяни проходять масову вакцинацію проти коронавірусу».

Додамо, через стрімке поширення штаму коронавірусу «Дельта», який є надзвичайно небезпечним і заразним, та на який частіше хворіють діти, підлітки і молодь, у тернопільських дитячих садочках та школах буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Посилюється контроль за дотриманням встановлених карантинних обмежень й в торгових і торгово-розважальних центрах, на ринках, у закладах культури, громадського харчування та в громадському транспорті.

Тож закликаємо жителів Тернопільської громади не нехтувати правилами карантину, одягати засоби індивідуального захисту, перебуваючи у громадських місцях, уникати масового скупчення людей, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися антисептикам та вакцинуватися проти коронавірусу.

Пройти вакцинацію проти COVID-19 у Тернополі можна у п’яти пунктах щеплення чи центрах масової вакцинації. Також проводяться щеплення організованих колективів від 50 осіб, в таких випадках на підприємство виїжджає мобільна бригада.

Вам також може сподобатися