Телефонні аферисти привласнили заощадження жителів Тернопільщини: поліцейські проводять розшукові заходи

telefonnyj-zvonok-e1491563343823-15-80-31-07-2020Впродовж вихідних працівники поліції області задокументували три факти шахрайств вчинених щодо мешканців Тернопільщини. Аферисти телефонували до громадян та представлялися співробітниками фінансових установ. Вони під різними приводами дізнавалися персональні дані й привласнювали їх заощадження.

Пройдисвіти повідомляли власникам карткових рахунків про автоматизоване блокування електронних гаманців. Аби усунути несправність вони просили повідомити персональні дані, що робили громадяни. Як наслідок троє мешканців області втратили понад 36 тисяч гривень.

Відомості про події працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайства) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.

Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.

У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».

Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.

 

Вам також може сподобатися