Затверджено порядок забезпечення доступним житлом окремих категорій жителів Тернопільської громади

zabezpechennya-dostupnim-gitlom-ternopilska-mtg-2021З метою поліпшення стану забезпечення житлом громадян, котрі потребують покращення житлових умов та створення сприятливих умов щодо доступності будівництва (придбання) житла мешканцям Тернопільської міської територіальної громади, на черговому засіданні виконавчого комітету затверджено порядок забезпечення доступним житлом окремих категорій мешканців громади.

Затверджено також порядок часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами, наданими молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Відповідно до рішення, порядок забезпечення доступним житлом передбачає можливість придбання житла із знижкою до 50% на нормативну площу (максимальна площа житла – 21 кв. м загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю), а дія цього порядку поширюється на громадян України, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради та є:

працівниками установ та організацій, що отримуються за рахунок коштів бюджету громади та працівників комунальних підприємств ТМТГ, в яких один з подружжя/одинак є працівником бюджетної/комунальної сфери не менше п’яти років;
особами з інвалідністю I-II груп;
багатодітними сім’ями – сім’ями, що складається з батьків (або одного з батьків) та трьох і більше неповнолітніх дітей або дітей до 23 років за умови навчання на денній формі;
внутрішньо переміщеними особами з тимчасово окупованих територій та зони проведення антитерористичної операції, які зареєстровані управлінням соціальної політики Тернопільської міської ради та мають намір оселитися у ТМТГ.

Порядок часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами передбачає можливість отримання компенсації відсоткової ставки за кредитами, що надаються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (Держмолодьжитло). Кредити надаються на будівництво (реконструкцію) і придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам, що потребують покращення житлових умов.

Компенсація надається у розмірі 100% від відсоткової ставки за користування кредитом, наданим Держмолодьжитлом.

Право на цю компенсацію мають кандидати, затверджені рішенням виконавчого комітету Тeрнопільської міської радою та перебувають на квартирному обліку.

Вам також може сподобатися