На Театральному майдані Тернополя відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності України

006З нагоди ювілейного Дня незалежності у Тернополі на Театральному майдані пройшов урочистий захід «Україна. Народжені вільними!» за участю представників органів державної та місцевої влади, духовенства, військовослужбовців, родин полеглих Героїв України, волонтерів та громадськості.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Надал, зазначивши, що без захисту наших головних цінностей — традицій, духовності, української мови, нашого політичного вибору вільної нації , не було б Незалежності.

«Україна за ці три десятиліття пройшла великий шлях. Ми створили свою державу попри шалений зовнішній спротив. Ми захистили свою державність у війні з російським агресором. Ми стали нацією, яка горда своїми здобутками. Ми вчимося самі та вчимо інших поважати нас, як націю. Ми сміливо дивимося у майбутнє, – наголосив Сергій Надал. – Ми вдячні мільйонам тим, хто боровся за Незалежну Україну. У наших серцях вічно живе пам’ять про українських героїв. Ми також вдячні всім, хто сьогодні захищає країну на полі бою, ризикуючи життям та здоров’ям. Дякуємо тим всім, хто допомагав будувати незалежний Тернопіль. Перетворити його у сучасний економічний, науковий, культурний, та духовний центр України. Бо саме розвиваючи свою громаду, ми творимо обличчя сучасної незалежної України».

Під час урочистостей міський голова нагородив тернополян почесними відзнаками, грамотами, подяками і цінними подарунками, а також взяв участь у спецпогашенні поштової марки, присвяченої 30-й річниці незалежності України.

Вам також може сподобатися