До 30-річчя Незалежності України у Тернополі молодь створила унікальну авторську картину «Майбутнє України»

art-proekt-do-dnya-nezalegnosti-ukraini-9З нагоди святкування 30-ї річниці незалежності України у Тернополі учні та студенти долучились до національного молодіжному арт-проєкту і під керівництвом художника Євгена Удіна створили унікальну авторську картину для майбутнього муралу «Майбутнє України».

Ідея мистецького проєкту мала на меті з допомогою малюнку передати, чим пишається молодь громади у незалежній Україні та зобразити напрями розвитку країни.

«Ми зобразили на картині дитячий погляд у майбутнє, де молодь хоче бачити Українську державу квітучою та могутньою, оснащеною та комп’ютеризованою, сміливою, сильною та вільною. Ми не лише цінуємо і з вдячністю дивимося у минуле, зберігаючи свої прадавні цінності та традиції, а й переносимо їх із собою у майбутнє, – розповідає художниця та наставниця проєкту Оксана Бурда. – На картині зображені символи птахів, що передають сімейні цінності, виноград – багатство, у дубових листочках закодовано міцність, могутність та здоров’я. Все це на малюнку лаконічно поєднується із мікросхемою, яка також має своє символічне значення. Саме з допомогою неї ми показали, що хочемо бути лідерами у світі».

Учасниками арт-проєкту стали переможці багатьох мистецьких конкурсів, художніх пленерів, іменні стипендіати в галузі образотворчого мистецтва.

Підтримали ініціативу та долучилися до створення картини і міський голова Тернополя Сергій Надал, представники депутатського корпусу міської ради та громадських та молодіжних організацій.

За мистецький хист, креативність, винахідливість і багатство творчого світу учні та студенти, що долучилися до створення картини, нагороджені подяками і цінними подарунками.

Вам також може сподобатися