В Україні затвердили нові протиепідемічні заходи в дитсадках: Які зміни очікуються

268609Тепер температуру тіла перевірятимуть у дітей тільки на вході, в той час, як раніше це треба було робити кожні чотири години

Міністерство охорони здоров’я України затвердило нові карантинні заходи в закладах дошкільної освіти. Про це йдеться в постанові МОЗ.

Правила для персоналу:

Вихователів та інших працівників допускатимуть до дитячого садка після температурного скринінгу і за умови наявності захисної маски.
Маски можуть не використовуватися під час занять в групах, але під час переміщення між приміщеннями обов’язково надягати маску. Всі співробітники при спілкуванні між собою повинні бути в масках.
Якщо у співробітника температура тіла вище +37,2°C або є ознаки ГРВІ, то він не допускається до роботи. Якщо температура підвищилася або ознаки ГРВІ з’явилися ще вдома, то співробітник не виходить на роботу.

Правила для дітей:

Безконтактний температурний скринінг тепер проводиться тільки при вході.
Якщо є ознаки ГРВІ або температура тіла вище +37,2°C, то за відсутності батьків дітей потрібно ізолювати в спеціальному приміщенні, терміново повідомити батьків і прийняти узгоджене рішення про подальшу допомогу дитині.
Вранці дитину приймає і передає в кінці дня вихователь на території садка, але не в його приміщеннях.
При поганій погоді цей процес повинен проводитися у вітальних приміщеннях або роздягальнях, батьки обов’язково повинні бути в масках.
Всі заходи – термометрія, обробка або миття рук – проводяться в ігровій формі та за особистим прикладом педагогічного працівника.

Як зазначається, на період карантину заборонено:

використання м’яких іграшок;
перебування у вуличному взутті (без змінного) всередині приміщень;
проведення батьківських зборів (окрім тих, що проводяться дистанційно).

Також необхідно стежити за дотриманням правил особистої гігієни, в тому числі з наявністю антисептиків на вході в дитячий садочок. Перед відкриттям приміщення необхідно провітрити протягом 15 хвилин, а кімнати мають по черзі провітрюватися протягом дня за відсутності дітей.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я вимагало посилити протиепідемічний контроль у всіх регіонах України. Відповідні листи направили головам ОДА, керівництву Національної поліції, Держспоживслужби та регіональних департаментів охорони здоров’я.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися