У тернопільському центрі «Мати і дитина» виходили дівчинку вагою 560 грам

df6285b5a336f90da721b30e46b22e76_XLУчора, 1 вересня, в обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» перевели на новий етап лікування маленьку Анну, яка народилася з вагою 560 грам.

Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр Мати і дитина» ТОР Неля Скубенко розповіла, що за життя дівчинки команда медиків боролася понад два місяці.

– Символічно у перший день осені ми переводимо на наступний етап лікування нашу вихованку, маленьку красуню Анічку. Дитина народилася 66 днів тому з екстримально низькою масою тіла – 560 грам. Понад 60 днів наша команда боролася за життя малечі. Батьки нам допомагали. Вони приходили кілька разів на день, брали участь у догляді, годуванні, виходжували дитинку методом «Кенгуру». Ми раді, що ще одній сім’ї подарували щастя батьківства. Цей період був важким та тривалим, але дуже цінним, – зазначила Неля Скубенко.

Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених зауважила, що щороку з такою низькою масою тіла (до 1,5 кг) у центрі «Мати і дитина» народжується 30-50 дітей.

– Звісно, не всіх вдається врятувати, але цей відсоток надзвичайно низький. Такі діти врятовані любов’ю – нашою та батьківською, – наголосила Неля Скубенко.

Генеральний директор КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр Мати і дитина» Віктор Овчарук розповів, що запорукою врятованих життів є сучасна техніка та висококваліфіковані лікарі.

– Перші секунди надання невідкладної допомоги таким діткам є дуже важливими для їхнього подальшого життя. Ми пишаємося, що в нас є дитяча реанімація і такий колектив професійних лікарів, які сьогодні дають можливість жителям Тернопільщини відчувати радість батьківства, – підкреслив Віктор Овчарук.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися