Тарифи на електрику з 1 жовтня: скільки українці заплатять за світло восени

svitloЯкими будуть тарифи на електроенергію в Україні з 1 жовтня і яку суму чекати в платіжці.

Скільки українці платять за світло зараз

У вересні українці продовжать платити за світло за єдиним тарифом в 1,68 грн / кВт-год за весь обсяг споживання. Це останній місяць, коли всі побутові споживачі відплачують електроенергію за єдиним тарифом. З жовтня 80% українських домогосподарств чекають зміни в платіжках за світло.

Яким буде тариф на електроенергію з 1 жовтня

Попри різні плани підвищити тариф, про які говорили кілька місяців, з 1 жовтня ціни на електроенергію для більшості українців домогосподарств знизяться. Перед самим початком опалювального сезону для домогосподарств, які споживають менш як 250 кВт-год на місяць, тариф на світло буде знижений на 24 копійки. Таким чином, ці домогосподарства будуть платити за електрику по тарифу в 1,44 грн за кВт.

Кого торкнуться нові тарифи

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, знижені тарифи торкнуться більшість українських побутових споживачів – 80% домогосподарств.

Скільки будуть платити інші споживачі

Українці, які в місяць використовують понад 250 кВт-год, продовжать платити за світло за старим тарифом. Вартість електроенергії для них залишиться 1,68 грн / кВт-год.

Тариф в 1,68 грн / кВт-год буде діяти також для колективних побутових споживачів – за таким тарифом будуть оплачувати електроенергію багатоквартирні житлові будинки, включаючи гуртожитки, на технічні цілі та освітлення дворів, східців і номерних знаків.

Цей же тариф буде діяти для дачно-будівельних і гаражно-будівельних кооперативів, садових товариств, кооперативів для забезпечення роботи насосів та освітлення територій.

Як довго будуть діяти знижені тарифи

Згідно з постановою уряду, знижений тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше ніж 250 кВт-год на місяць, в розмірі 1,44 грн за кВт буде діяти до кінця квітня 2022 року.

Джерело: biz.nv.ua

 

Вам також може сподобатися