Тернопільщина: за втручання інспекторів праці роботодавець оформив працівників закладу торгівлі напівфабрикатів

kak-prigotovit-vkusnie-domashnie-vareniki-1036-40987Посадові особи Управління Держпраці провели інспектування у фізичної особи-підприємця, який здійснює підприємницьку діяльність у магазині з виготовлення та продажу напівфабрикатів, розташованому на території Теребовлянської об’єднаної територіальної громади, що на Тернопільщині.
Заходом з’ясовано, що місцевий роботодавець у закладі торгівлі використовує працю 10 працівників, із яких, як з’ясовано під час перевірки, – 4 осіб виконували трудові функції без оформлення трудових відносин на таких посадах як: продавець та виробник харчових напівфабрикатів.
У своїх письмових поясненнях підприємець повідомив, що він не оформив працівників у зв’язку з тим, що вони проходять у магазині так званий «випробувальний термін» за своїми посадами на витривалість, пов’язаній із важкістю та напруженістю трудового процесу.
За втручання інспекторів праці, роботодавець задекларував державі найманих працівників одразу ж під час інспекційного відвідування. Разом з тим, за використання нелегальної праці до нього вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.
Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Вам також може сподобатися