“В стаціонар поступають цілими сім’ями”, – директор тернопільської лікарні розповів, чим небезпечний штам “Дельта” (відео)

statistika-koronavirus-31_08_2021На стаціонарі в лікарні швидкої допомоги у Тернополі перебуває 51 пацієнт з діагнозом COVID-19.

5 людей знаходяться у реанімації на штучній вентиляції легень, іншим хворим подають кисень через концентратори.

Загалом в медзакладі розгорнуто 90 ліжок, завантаженість яких вже перевищила 50%.

Як розповів директор Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський журналістці “Файного міста”, медичний заклад стрімко наповнюється новими хворими.

“Штам “Дельта”, що циркулює в Україні, є більш агресивним та швидше передається, його клінічні прояви більш виражені. Якщо в родині хтось захворів, інфікування інших членів сім’ї відбувається протягом декількох годин, в стаціонар поступають цілими сім’ями”, – зазначив очільник лікарні.

Ярослав Чайківській додав, що в лікарні найбільше пацієнтів, яким поза 60 років. Більшість з тих, хто потрапляє в медзаклад – хворі, які не щепились від вірусу.

“У вересні на стаціонарному лікуванні знаходився лише 1 пацієнт, який був вакцинований, усі інші щеплення не мали”, – зауважив медик.

Лікар наголосив, що вберегти себе від важкого перебігу хвороби можна лише за допомогою вакцинації.

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вам також може сподобатися