Роз’яснення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні щодо використання «ковідних» коштів

ternopilska-miska-dityacha-komunalna-likarnya---17039516Упродовж 2020 року КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» як медична установа виконала всі зобов’язання щодо забезпечення медичної допомоги дітям: надала медикаменти, перев’язувальні матеріали, проводила обстеження хворих дітей по всіх захворюваннях, в тому числі COVID – 19.

Але склались такі обставини, що на кінець 2020 року були відсутні кошти по основному договору надання медичної допомоги вторинної ланки, а залишок коштів по пакету COVID-19 становив 876115,99грн.

Тому з метою недопущення кредиторської заборгованості по оплаті праці працівникам за другу половину грудня 2020 року, надавачам послуг та постачальникам за медикаменти і продукти харчування, було проведено оплату за рахунок коштів, що надійшли від НСЗУ по пакету №31 «Стаціонарна допомога пацієнтами з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2» в розмірі 876115,99грн.

В першому кварталі 2021 року до початку роботи Держаудитслужби даний залишок був відновлений за рахунок коштів, які було отримано від НСЗУ по основному Договору.

В адміністрації лікарні наголошують, що уся медична допомога дітям з різними захворюваннями, в тому числі і з COVID-19, надаються безперервно і в повному обсязі за рахунок установи. Також медичний персонал установи забезпечений в повній мірі засобами індивідуального захисту (рукавички, маски, респіратори, захисні костюми та інше), про що свідчить найнижчий показник захворюваності на COVID-19 серед працівників інфекційного відділення та інфекційного відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Згідно з письмовою відповіддю на запит адміністрації в НСЗУ, керівникам надано роз’яснення, що кошти, які виділяються НСЗУ, насамперед використовуються по відповідних пакетах послуг, а залишки можна використовувати згідно зі Статутними завданнями підприємства.

Вам також може сподобатися