На «Шкільний громадський бюджет 2022» Тернопільської громади учні подали 120 проєктів

2130 вересня завершився прийом учнівських проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2022», який тривав впродовж місяця.

Цьогоріч участь в конкурсі взяли 33 школи, 31 з яких з м. Тернополя та дві – з с.Кобзарівка і с.Чернихів Тернопільської міської територіальної громади.

Учні 7-11 класів цих шкіл загалом подали 120 проєктів, які спрямовані на покращення не лише освітнього процесу, а й благоустрою території навчального закладу.

Наступним етапом буде електронне голосування учнів за обрані проєкти, яке відбуватиметься за персональними QR-кодами з 26 жовтня по 9 листопада.

Проєкти, які наберуть найбільшу кількість голосів у кожному навчальному закладі, будуть реалізовані у 2022 році. На ці потреби з бюджету громади в наступному році буде спрямовано 1 881 204 грн, тож кожна школа-учасниця конкурсу з цієї суми отримає по 58 787 грн на реалізацію проєктів-переможців.

Нагадаємо, Тернопіль – одне з перших обласних центрів України, де розпочав впроваджуватися «Шкільний громадський бюджет». У цьому році проєкт реалізовується вдруге.

Метою конкурсу є налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з учнівською громадськістю, створення умов для участі дітей та учнівської молоді у розвитку громади. Вперше конкурс учнівських ініціатив був проведений у Тернополі в 2020 році.

Це також хороша можливість для учнів навчитися вигадувати та розробляти ідеї, створювати проєкти, комунікувати і працювати в команді, розвивати відчуття причетності та важливості власного голосу, – наголосив міський голова Сергій Надал. – Водночас – це інструмент громадської участі, що формує активного, розумного громадянина з критичним мисленням, який в майбутньому буде брати участь у прийнятті рішень в громаді та суспільстві».

 

Вам також може сподобатися