На одному із ринків Тернопільщини інспектори виявили незаконний продаж риби

fish-230 вересня 2021 року в ході патрулювання по ринках та точках можливого збуту риби державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено незаконний збут водних біоресурсів на міському ринку по вул. Тернопільська м. Бережани Тернопільського району Тернопільської області.
-Інспектори рибоохорони виявили громадянку, яка реалізовувала продаж риби, а саме: короп – 20 екз. та товстолоб – 10 екз., загальною вагою 35 кг.
-При перевірці громадянка не змогла надати документи, що підтверджують законність походження і безпечність водних біоресурсів.
-Складено протокол про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд за місцем скоєння правопорушення.
-Пізніше, рибпатрульними виявлено три безгосподарські заборонені знаряддя лову на річці Стрипа поблизу сіл Медова, Золочівка, Глинна Тернопільського району Тернопільської області.
Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 – 70 – 34 та (097) 427- 85- 95
Довідкова інформація:
30 вересня 2021 року закінчився термін заборони на вилов раків в період другої линьки у Тернопільській області. Мінімальний розмір дозволений до вилову рака становить 10 см. За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки завдані рибному господарству у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Вам також може сподобатися