За спалювання листя тернополяни можуть заплатити штраф

51З настанням осені на присадибних та прибудинкових територіях починається сезон паління листя, сухої трави та сміття. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та є небезпечними для життя та здоров’я людей.
Нагадуємо, що спалювання листя, рослинності та сміття заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.
Так, ст. 77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за самовільне спалювання листя у парках, скверах без дозволу органів державного контролю в області охорони навколишнього природного середовища або з порушенням такого дозволу. Така діяльність спричиняє накладення штрафу на винних громадян – від 3 – 7 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 119 грн.), а посадових осіб – від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 170 грн.).
А згідно ст. 152 КУпАП за порушення правил благоустрою населених пунктів, в тому числі за спалювання відходів рослинного та промислового походження передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень!
Тому, якщо ви стали свідком незаконного спалювання опалого листя і хочете допомогти у притягненні винної особи до відповідальності, телефонуйте за номером 102. У випадку пожежі – 101. Бережіть навколишнє середовище!

Вам також може сподобатися