Псевдобанкіри ошукали жителів області, привласнивши їх заощадження

picture2_ukreplenie-grivny_357381_p0Правоохоронці Тернопільщини задокументували факти телефонних шахрайств вчинених щодо мешканців області. Аферистам вдалося збагатитися на суму понад 15 000 гривень, якими вони заволоділи за допомогою отриманої інформації.

Схема наступна: спершу пройдисвіти телефонували до потенційних жертв та представлялися співробітниками фінансових установ. Вони повідомляли, що кошти громадян в небезпеці через певні технічні несправності та несанкціонованих вхід в систему посторонніх осіб. Аби вберегти заощадження шахраї просили уточнити персональні дані та вміст смс-повідомлення, які надходили на мобільні телефони. Як тільки краяни робити, що їх просили, отримували сповіщення про зняття грошей. Жителька Скалата втратила 9093 гривень, а мешканець Великої Березовиці 6500 гривень.

Відомості про події працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Вам також може сподобатися