Дзвінок з банку: ймовірно працюють телефонні аферисти

sdat-telefon-v-lombardМайнові злочини пов’язані з привласненням грошових коштів шляхом обману – посідають одне з найпоширеніших видів злочинів. Аферисти під приводом працівників банку телефонують до громадян, дізнаються актуальні дані та без труднощів привласнюють готівку.

Від такого роду афери потерпів й житель Чортківського району. До нього зателефонував чоловік та представився банкіром. Він попросив уточнити персональні дані, адже за його історією відбувається оновлення банківської системи. 24-річний хлопець повірив та зробив все, що його просили. За лічені хвилини йому надійшло сповіщення про списання з рахунку грошей в сумі 4100 гривень. За допомогою він звернувся до правоохоронців.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Вам також може сподобатися