Майже 6000 голосів уже віддали учні тернопільських шкіл за проєкти «Шкільного громадського бюджету 2022»

26У Тернополі триває голосування за проєкти «Шкільного громадського бюджету 2022».

Участь в конкурсі учнівських ініціатив у цьому році беруть 33 школи, 31 з яких з м. Тернополя та дві – з с.Кобзарівка і с.Чернихів Тернопільської міської територіальної громади.

Станом на ранок 3 листопада, 120 проєктів, що змагаються за перемогу у конкурсі, набрали майже 6000 голосів.

Триватиме голосування ще до 9 листопада.

Віддати свій голос на підтримку обраного проєкту можуть учні 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста за допомогою персональних QR-кодів.

Проєкти-переможці визначатимуться окремо у кожному навчальному закладі. Переможцями голосування вважатимуться ті ініціативи, які наберуть найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою. Якщо в результаті голосування два або декілька проєктів отримали однакову кількість балів, пріоритетність визначається датою реєстрації проєкту.

На реалізацію проєктів-переможців з бюджету громади у наступному році спрямують 1 881 204 грн, тож кожна школа-учасниця конкурсу отримає по 58 787 грн для втілення своїх проєктів-переможців.

Нагадаємо, «Шкільний громадський бюджет» проводиться у Тернополі другий рік поспіль. Місто стало одним із перших обласних центрів в Україні, де було запроваджено цей інструмент громадської участі для дітей. Усі 33 проєкти-переможці «Шкільного громадського бюджету 2021» вже успішно реалізовані в освітніх закладах Тернополя.

Вам також може сподобатися