Звертаємо увагу, що у Тернополі змінювати зовнішній вигляд фасадів будівель можна лише після отримання дозволів

56У Тернополі тривалий час не функціонував єдиний дієвий механізм регулювання процесів, пов’язаних із утриманням, ремонтом, реконструкцією фасадів об’єктів архітектури.

Проте влітку цього року з метою впорядкування опорядження фасадів об’єктів архітектури, забезпечення художньої цілісності фасадів архітектурних будівель та недопущення клаптикового пофарбування фасадів на території Тернополя, на сесії міської ради були внесені зміни до Правил благоустрою громади, якими передбачено, що відтепер усі власники і користувачі об’єктів архітектури зобов’язані утримувати в належному стані фасади будівель і споруд, не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних зображень без погодження з управлінням містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

Відтак, проведення робіт щодо опорядження фасадів (в тому числі балконів, декоративних елементів) будівлі, будинку, споруди може виконуватися лише після отримання зареєстрованого в управлінні містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради Повідомлення про опорядження фасадів.

До затвердженого переліку документів, які мешканцям необхідно подати у ЦНАП для отримання дозволу на проведення робіт по опорядженню фасадів, увійшли: текстова частина, ситуаційний план та креслення опорядження фасадів; таблиця кольорів та, після отримання дозволу, повідомлення про проведення робіт.

Звертаємо увагу, що проведення робіт без відповідного погодження є порушенням Правил благоустрою, за яке згідно з статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

Вам також може сподобатися