Резонансні злочини, дотримання карантинних норм: у поліції Тернопільщини відбувся брифінг

29Групу злочинців, які організовано діяли на території Тернопільської та сусідніх областей затримали працівники поліції краю. Про це 5 листопада під час брифінгу повідомив керівник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Зловмисники використовували медичний препарат та грабували людей.

Учасники злочинної групи знайомились з громадянами у розважальних закладах, на залізничних вокзалах чи автостанціях та, увійшовши в довіру, пропонували їм випити алкоголь. Вони непомітно підсипали у напій потерпілих сильнодіючий лікарський препарат.

«Діяльність групи оперативники розпочали документувати з квітня цього року», – розповів Олександр Богомол.- До її складу входили вісім чоловіків віком від 20 до 30 років. Жертви – молоді люди. Вони нічого не пам’ятали по пів доби, часто втрачали свідомість і лише згодом виявлялося, що в них зникли всі цінні речі, документи та кошти».

Зловмисників затримали 4 листопада під час спецоперації, яка відбулася на території трьох областей під процесуальним керівництвом прокуратури області. П’ятьом підозрюваним вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розпочато кримінальне провадження передбачене частиною 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Під час брифінгу керівник тернопільської поліції розповів і про роботу поліцейських щодо дотримання в області карантинних норм. Він зазначив, що наразі працюють 59 мобільних груп.

Лише за минулу добу перевірено понад пів тисячі закладів громадського харчування на наявність у їх працівників паспортів вакцинації або ПЛР-тестів. Керівник поліції наголосив що, на відміну від минулих тижнів, під час яких поліція працювала на попередження, надалі на порушників складатимуть протоколи.

Генерал поліції також попросив журналістів розміщувати інформацію про відповідальність за фальшиві ковідні сертифікати та ПЛР-тести.

Вам також може сподобатися