Телефонні зловмисники за один день заробили 15 тисяч гривень

grivna[1]_largeЖителі обласного центру допомогли невідомим викрасти кошти з банківського рахунку. Незважаючи на сотні застережень, краяни, повідомляють таємну інформацію невідомим по телефону.

З заявою до працівників Тернопільського районного управління поліції 6 листопада звернулися двоє потерпілих. Історія їх кримінальних пригод схожа, от тільки банківські картки від різних установ. Провірена схема за якою діють всі аферисти вкотре спрацювала: лунає дзвінок, невідомий чоловік представляється працівником банку. Спочатку аферист входить в довіру, намагається дізнатися якомога більше інформації про картковий рахунок, а потім спонукає жертву переводити гроші на інші рахунки, або ж вивідує секретні коди та викрадає їх сам.

З однієї картки зникло понад 7 тисяч гривень, а інша жертва банківської афери втратила понад 4 тисячі.

Ще одну жертву шахрайства псевдобанкір розшукав на Кременеччині. Місцева мешканка втратила майже три тисячі гривень, бо повірила, що з її картки намагаються зняти кошти у Тернополі.

За трьома фактами шахрайств відкрито кримінальне провадження.

Працівники поліції наголошують:

• не довіряйте невідомим ;

• пам’ятайте, що працівники фінустанов у телефонному режимі не намагаються дізнатися ваші персональні дані телефоном, оскільки дана інформація – конфіденційна;

Якщо ж ви все ж повідомили ваші персональні дані і втратили кошти, ми вас вітаємо – ви стали черговою жертвою аферистів. Телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися