Усі населені пункти Тернопільської громади забезпечено доступом до швидкісного інтернету

site_internetУ 2021 році Тернопільська міська територіальна громада отримала субвенцію з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості у двох населених пунктах – селах Городище та Носівці.

Завдяки наданій субвенції вдалось успішно реалізувати заходи щодо підключення до інтернету закладів соціальної інфраструктури у вказаних населених пунктах.

Зокрема, у с.Городище підключено до інтернету фельдшерсько-акушерський пункт, бібліотеку, клуб та адміністративну будівлю, а у селі Носівці – заклад культури. Також жителі цих населених пунктах мають можливість підключити широкосмуговаий інтернет і у власних домівках.

Провайдер, який здійснював роботи з підключення даних об’єктів до інтернету, був обраний через систему Prozorro, а за результатами торгів роботи з підключення виконало ТОВ «БІТТЕРНЕТ».

Таким чином, на сьогодні мешканці усіх десяти сіл, що приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади, мають доступ до широкосмугового інтернету.

До слова, субвенцію Тернопільська громада отримала в рамках проекту «Інтернет-субвенція», що реалізовується Міністерством цифрової трансформації України.

Вам також може сподобатися