Псевдопрацівники банку привласнили гроші жителів Тернопільщини

500-grivnevaya-kupuraПрацівники поліції задокументували нові факти шахрайств, вчинені щодо мешканців області. Як правило, аферисти зателефонують потенційним жертвам та переконують про те, що гроші краян в небезпеці. Аби їх убезпечити громадяни самостійно переказують гроші або повідомлять персональні дані, а потім втрачають заощадження.

Жителька Тернополя розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він попросив повідомити реквізити банківського рахунку, адже через збій системи картку автоматизовано заблоковано. Жінка зробила, що її попросили й за лічені хвилини отримала сповіщення про списання 17 тисяч гривень.

Ще один потерпілий мешканець Тернопільського району. Псевдобанкір запевнив чоловіка, що невідомі намагаються розрахуватися його банківською карткою. Аби убезпечити кошти, краянину необхідно швидко зняти готівку та через термінал перевести гроші на інший рахунки, який він назве. Потерпілий швидко все зробив, а згодом збагнув, що став жертвою афериста. Заявник переказав на невідомі рахунки понад 20 тисяч гривень.
Відомості про злочини правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають жителів краю не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ ніколи, за жодних обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте щодо вашого електронного гаманця, є конфіденційними.

Вам також може сподобатися