В лабораторіях експертної служби Тернопільщини впроваджено експертизу за напрямком телекомунікаційних досліджень

DSC03840Злочинів у сфері телекомунікаційних технологій стає дедалі більше: зловмисники втручаються в роботу мереж операторів зв’язку, отримують доступ до систем, ресурсів та інформації у сфері телекомунікацій; змінюють програмне забезпечення, дублюють сигнал брилка сигналізації і викрадають авто.

З метою ефективного розслідування кримінальних правопорушень, в Тернопільському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України впроваджений новий вид судових експертиз за спеціальністю «Дослідження телекомунікаційних систем (обладнання) та засобів».

Об’єктами досліджень є ретранслятори, GSM, GPS – трекерами, носії інформації типу жорстких дисків, флеш-накопичувачів.

Часто на експертизу надходять пристрої для незаконного заволодінням автомобілем. Це так звані кодграбери, які перехоплюють сигнал з пульта сигналізації і відтворюють його та пристрої «довга рука», що передають сигнал з ключа автомобіля, до на транспорт, обладнаний системою «безключового доступу».

Експерти встановлюють їх технічні параметри, визначають їх функціональне призначення.

Окрім судових експертиз в рамках розслідування кримінальних проваджень, дослідження телекомунікаційних систем (обладнання) та засобів можуть проводитися за заявою фізичних та юридичних осіб.

Вам також може сподобатися