Спецтранспорт комунальних і підрядних організацій впродовж ночі очищав вулиці Тернополя та сіл громади від снігу та ожеледиці

2У зв’язку із зниженням температури повітря та опадами у вигляді снігу, вночі 15 грудня на дорогах Тернопільської громади утворилася ожеледиця, спостерігалося налипання мокрого снігу.

Для своєчасного очищення проїзних частин вулиць і тротуарів, відповідно до спеціально розробленого плану прибирання та «Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства Тернополя взимку», комунальні служби і підрядні організації впродовж доби проводили механізоване очищення і прогортання вулиць та посипання протиожеледними матеріалами.

Так, цієї ночі підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр» забезпечила роботу 20-ти одиниць спеціалізованої техніки, які працювали у центральній частині Тернополя, мікрорайоні Новий Світ, масивах «Східний» і «Сонячний», Промисловому районі, Старому Парку, Канаді, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади.

Ще п’ять одиниць спецтранспорту ТМШРБ «Міськшляхрембуд» механізовано очищали від снігу та ожеледиці вулиці у мікрорайоні «Дружба».

Забезпечено у місті також роботу бригад ручного прибирання та цілодобове чергування техніки.

Розчищення і посипання протиожеледними матеріалами прибудинкових територій та заїздів до них у Тернополі проводиться управителями житлового фонду міста.

Тож просимо усіх відповідальних за прибирання сумлінно і добросовісно вживати всіх необхідних заходів для створення комфортного і безпечного пересування мешканців будинків та, у разі необхідності, доступного проїзду автомобілів швидкої допомоги. Своєчасне проведення таких робіт запобігатиме утворенню ожеледиці та сприятиме зменшенню рівня травматизму.

Дізнатися, хто відповідальний за ту чи іншу територію, можна, переглянувши Інтерактивну карту відповідальності.

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомляти можна на «Гарячу лінію» мерії: +38067 009 1540.

Вам також може сподобатися