Попередження про ускладнення погодних умов на території Тернопільської громади 20 грудня

6За даними Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 20 грудня 2021 року на дорогах очікується ожеледиця, вранці та вдень пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, хуртовина (І рівень небезпечності (жовтий- НМЯ І).

У неділю, 19 грудня, впродовж усього дня в Тернополі та населених пунктах громади падали опади у вигляді дощу, а вночі 20 грудня розпочався мокрий сніг, який не припиняється й досі.

Чергові бригади комунальників та працівників підрядних організацій були попереджені про опади, тому вже вночі техніка оперативно виїхала для попереднього посипання доріг і тротуарів міста спеціальною сумішшю для уникнення формування так званої «льодової кірки» після випадання опадів у вигляді снігу чи дощу. Працювали піскорозкидачі, солерозкидачі, мала тротуарна техніка.

Зважаючи на подальші прогнозовані опади та зниження температури зовнішнього повітря, закликаємо жителів Тернопільської громади бути обережними та нагадуємо пішоходам і водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху.

Мешканців житлових будинків для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій прохання утриматися від паркування транспортних засобів в дворах. Пішоходів просимо звернути увагу на наявність протектора у взутті і перейти на так звану «зимову ходу».

Також звертаємося до водіїв транспортних засобів з проханням не паркувати автомобілі на узбіччі доріг, щоб не перешкоджати роботі снігоочисної техніки.

Вам також може сподобатися