Поліція Тернопільщини посилить профілактичні заходи на дорогах у період свят

271170939_4631451676976558_7640952751879557599_nОсновна ціль – недопущення дорожньо-транспортних пригод та попередження травмування і загибелі людей.
Новорічно-різдвяні свята – період, коли зростає кількість дорожньо-транспортних пригод. Причин чимало – це і погіршення погодних умов, і порушення правил дорожнього руху, і керування транспортом у нетверезому стані. Тому поліцейські проводитимуть посилені профілактичні заходи, аби не допустити травмування та загибелі людей на дорогах.
Належна організація дорожнього руху, контроль за утриманням дорожньої мережі, забезпечення супроводу організованих груп дітей та допомога водіям у випадку ускладнення погодних умов – це ті питання, на які звернув увагу Голова Нацполіції Ігор Клименко під час відеоселекторної наради.
Як поінформували в управлінні превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, уже сформовані додаткові поліцейські патрулі, які готові виїхати на дороги області у разі погіршення погодних умов, аби повноцінно надавати допомогу учасникам дорожнього руху.
Також поліцейські звертаються до жителів області не вживати алкоголю, якщо плануєте сідати за кермо. Адже це не лише ризик понести адміністративну чи кримінальну відповідальність, це може вартувати вам чи іншим людям життя. Також не будьте байдужими до вчинків інших водіїв, котрі сідають за кермо напідпитку. Виявили такий факт – негайно телефонуйте на лінію 102 – поліцейські оперативно реагуватимуть на такі повідомлення.

 

Вам також може сподобатися