Поліцейські нагадують продавцям про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім

5Зимові канікули тривають. Під час відпочинку підлітки часто самостійно, без догляду дорослих, організовують своє дозвілля. Аби воно минуло для підростаючого покоління без негативних наслідків від вживання алкоголю, інспектори ювенальної превенції та дільничні офіцери поліції проводять роз’яснювальну роботу з продавцями у торгових закладах області.

Профілактичний рейд крамницями провели поліцейські у Збаражі. Вони попередили реалізаторів про адміністративну відповідальність за продаж цигарок, пива чи інших міцних напоїв неповнолітнім. У кожній крамниці правоохоронці залишали інформаційні пам’ятки, щоб підлітки їх бачили й знали, що такий товар для них під забороною.

Працівники поліції звертаються до громадян з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, та нагадують що згідно з Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (ст. 15-3) передбачено заборону щодо продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Продавець зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво, алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у нього виникли сумніви, щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

Неповнолітніх правоохоронці закликають отримати максимум користі від канікул, без неприємних пригод.

Вам також може сподобатися