Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати порушення карантинних заходів

karant270Задля контролю за дотриманням карантинних обмежень на території області створені спеціальні мобільні групи до складу яких входять як представники поліції, так й різних державних органів. Їх основне завдання − превентивна профілактично-роз’яснювальна робота серед громадян щодо необхідності дотримання карантинних заходів.

У крайньому разі, якщо громадяни відмовляються виконувати законні вимоги працівників поліції та свідомо порушують карантинні обмеження, співробітники поліції притягують їх до відповідальності.

З початку 2022 року представники мобільних груп склали 40 протоколів на заклади громадського харчування, магазини та перевізників. 349 постанов працівники рейдових груп винесли за порушення маскового режиму.

Окрім цього особливу увагу приділяється роз’яснювальній роботі серед перевізників щодо необхідності дотримання карантинних вимог, а також роз’яснення щодо відповідальності громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства.

Впродовж 2021 року працівники поліції винесли 17662 постанов на правопорушників, які перебували в громадських місцях без засобів індивідуального захисту та склали 2899 адміністративних протоколів на суб’єктів господарювання

Працівники поліції застерігають громадян від користування підробленими COVID-сертифікатами. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене кримінальна відповідальність. Яка передбачає сплату чималого штрафу або обмеження волі на строк до 2-х років.

Вам також може сподобатися