У День Соборності України в Тернополі провели поминальний молебень за полеглими Героями

9K9B5852Цьогоріч 22 січня з нагоди відзначення Дня Соборності України та 103-ї річниця проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, з метою вшанування полеглих Героїв України на Микулинецькому кладовищі відбувся мітинг-реквієм.

Міський голова Тернополя Сергій Надал разом із військовослужбовцями та мешканцями громади поклали квіти до меморіального комплексу Січових Стрільців, які віддали своє життя за збереження незалежної української держави, а священнослужителі відправили пам’ятний молебень.

«22 січня 1919 року-пам’ятний день в історії української нації та української державності. Уперше за багато століть Україна об’єдналася у межах більшості етнічних земель нашого народу. Вперше постала Соборна Україна, якої споконвічно прагнули українці. Ця подія стала символом боротьби за Соборність та Незалежність для кількох поколінь українців. Прагнення єдності у своїй державі давала сили Січовим Стрільцям і козакам УНР, які стали на захист молодої Української республіки проти більшовицької-московської навали. Згодом за втілення цієї ідеї боролися та вмирали бійці УПА. За неї йшли на смерть та муки дисиденти часів панування радянської імперії, – відзначає Сергій Надал. – Сама Злука стала основою єдності українців на зорі відновлення Незалежності, коли у січні 1990 року постав “Ланцюг єдності”, що з’єднав між собою Схід і Захід. На жаль, вже восьмий рік ми платимо велику ціну, воюючи з російським агресором, щоб вберегти Соборність та єдність України. Так, як без нації не буває народу, так само і без єдності та Соборності не може бути української держави. Сьогодні українцям варто згуртуватися заради того, щоб вберегти, об’єднати, відбудувати країну, допомогти армії і в разі необхідності дати гідну відсіч агресору заради збереження Соборності і Незалежності України».
9K9B5835-23_01_2022

Вам також може сподобатися