Будівництво станції знезалізнення води Тернополя планується завершити у 2022 році

001У Тернополі тривають роботи з будівництва станції знезалізнення води. Цей проєкт є одним із наймасштабніших, які виконується на території громади завдяки фінансуванню міжнародних організацій.

«Основна мета будівництва цієї станції – максимально забрати усі домішки та метали, які є у воді, – пояснює міський голова Сергій Надал. – На даний час будівельні роботи уже завершені, практично все основне обладнання влаштовано, зокрема влаштована насосна станція. Залишається змонтувати декілька груп напірних фільтрів та систему знезараження води».

На станції використовується найсучасніше обладнання італійської фірми Culligan та найновіша технологія, яка популярна у США та частково в Європі. Реалізація проєкту відбувається в рамках програми «Розвиток міської інфраструктури-2», фінансованої Світовим банком за гарантії Міністерства фінансів України.

«Раніше планувалося, що усі будівельні роботи з будівництва станції знезалізнення мали завершитися до кінця 2021 року, проте через недостатнє фінансування з державного бюджету виникли деякі затримки у поставці обладнання. Наразі усі роботи відновлено, тож сподіваємося завершити монтаж станції до кінця літа 2022 року».

Додамо, що завдяки використанню нової технології знезараження води – установки виробництва змішаних оксидантів, буде забезпечено більш ретельне й швидке усунення великого числа мікроорганізмів з води, що подається тернополянам, та покращено смакові характеристики води.

Вам також може сподобатися