Жителі Тернопільської громади з симптомами COVID-19 можуть оформити е-лікарняний без візиту до лікаря

11З метою необхідності безперервного надання медичної допомоги та зменшення навантаження на лікарів Міністерство охорони здоров’я розробило та видало наказ від 04 лютого 2022 року «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадків».

Згідно з документом, пацієнти, які мають симптоми грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний у дистанційному режимі.

Зокрема, в разі наявності симптомів хвороби необхідно зателефонувати до свого сімейного лікаря й отримати від нього рекомендації щодо лікування.

За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного. Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку своєї непрацездатності шляхом створення нового МВТН у межах цього випадку.

Нагадуємо, на сьогодні єдиним дієвим методом вберегти себе від коронавірусної хвороби є вакцинація, тож рекомендуємо мешканцям Тернопільської громади не зволікати та пройти імунізацію проти COVID-19.

Графік роботи пунктів вакцинації у Тернополі та перелік препаратів, якими проводять щеплення, можна переглянути за посиланням.

 

Вам також може сподобатися