Безпека на дорозі та в Інтернеті: ювенальні поліцейські провели профілактичний урок з учнями Настасівської школи

ditu06421Бути видимими на дорозі та безпечним в Інтернеті – теми, які обговорили поліцейські ювенальної превенції з вихованцями Настасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Аби діти не забували настанови правоохоронців, їм роздали світловідбиваючі наліпки та плакати з правилами безпеки.

З учнями початкових класів поліцейські розмовляли про культуру поведінки на дорозі і те, як важливо бути видимим для водіїв у темноті. Діти демонстрували свої знання з правил дорожнього руху.

«Ми обговорили необхідність дотримання правил дорожнього руху, як важливо в темну пору доби бути помітним на дорозі», – зауважив начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в області Петро Тихович.

До проведення профілактичного заходу долучилися представники Молодіжної ради при Великоберезовицькій селищній раді. Вони активно реалізовують на території громади проєкт «Безпека на дорозі». Ініціатива передбачає забезпечення дітей світловідбиваючими елементами та спеціально розробленими тематичними плакатами.

«Ми повністю забезпечуємо школярів світловідбиваючими флікерами та, як допоміжний інструмент, розробили плакати з порадами, як поводитися на дорозі в темну пору доби», – зазначив керівник проєкту «Безпека на дорозі» Назар Сватко.

Про булінг та правила безпечного користування інтернетом говорили поліцейські з учнями старших класів. Правоохоронці застерегли школярів від розповсюдження персональних даних та фотографій, і нагадали, що такою інформацією можуть скористатися шахраї.

«Діти не завжди переймаються безпекою в Інтернеті та не знають, що можна виставляти в мережу, а що заборонено. Ми часто віримо незнайомцями і спілкуємося з ними, а це може нам зашкодити. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі», – розповіла учениця 10-го класу Олеся Шенда.

Хлопці та дівчата долучилися до обговорення усіх важливих тем та пообіцяли поліцейським дотримуватися правил безпечної поведінки.

Вам також може сподобатися