Благородний вчинок спортсмена з Тернопільщини вразив учасників Олімпіади-2022

b7e65e6732c750d002cee4c7b57364yz_origКапітан збірної України з біатлону тернополянин Дмитро Підручний відзначився вчинком fair play (чесної гри) на зимовій Олімпіаді в Пекіні.
Наш спортсмен випадково зламав лижну палицю німцю Йоханнесу Кюну, який біг поряд. Не задумавшись ні на мить, Підручний віддав свою конкурентові, а сам далі побіг з однією.

Як повідомляється, про незвичайний інцидент розповів старший тренер чоловічої команди Юрай Санітра. Словацький фахівець ледве вийшов із карантину на Іграх.

– Мені дуже сподобався вчинок Діми щодо Кюна. Він потім 200-300 метрів біг з однією палицею, поки на трасі не подали іншу. Я потім підходив до німецької команди, щоб перепросити. Там оцінили гарний жест fair play Підручного. Вони дуже його шанують, – поділився подробицями Санітра.

Цікаво, що у підсумку Кюн фінішував 12-м, а Підручний – 13-м із відставанням від німця у 8,6 секунди. Якби не випадок із палицею, українець міг би випередити Йоханнеса та покращити своє олімпійське досягнення: у «персьюті» він вище 13-го місця не піднімався.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися