У Тернополі відзначили 130-ту річницю від Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

pokladannya-kvitiv-do-pamyatnika-yosifa-slipogo-2022-1У четвер, 17 лютого, в Тернополі відзначають 130-ліття від Дня народження Верховного Архиєпиископа Української Греко-Католицької Церкви, багаторічного політичного в’язня радянських концтаборів Йосифа Сліпого.

З цієї нагоди на території Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ, де встановлено пам’ятник Патріарху, відбулося покладання квітів та пам’ятний молебень на честь священнослужителя.

«Патріарх Йосиф був справжнім провідником українського народу не лише у духовному, але й у суспільно-політичному житті. Завдяки подвижницькій діяльності Патріарха, у роки радянської окупації української землі, наш народ вірив у кращі часи та у здобуття Незалежності. Завдяки слову Патріарха у світі ширилася ідея свободи і незалежності українського народу, – відзначив міський голова Сергій Надал. – Сьогодні, коли ворог стоїть біля українських кордонів, ми маємо пам’ятати про заповіді Патріарха Йосифа. Щодня захищати право бути собою, право шанувати своїх героїв і свої традиції. Право самостійно порядкувати у своїй хаті та визначати нашу долю. Цей обов’язок покладений на нас Господом. Вірю, настанови Патріарха Йосифа й надалі служитимуть нам дороговказом у теперішні непрості часи. Україна обов’язково переможе, а українська нація буде щасливою на своїй, Богом даній, землі».

Довідка. Патріарх Йосиф Сліпий (прізвище при народженні – Коберницький – Дичковський) -український церковний діяч, єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал римо-католицької церкви. З 1 листопада 1944 року – Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський, з 23 грудня 1963 року – Верховний Архиєпископ Львівський-предстоятель Української греко-католицької церкви.

Вам також може сподобатися