Барвиста стіна з орнаментами вишиванок з’явиться на вулиці Злуки

rainyБарвиста стіна з орнаментами вишиванок з усіх регіонів України невдовзі з’явиться у Тернополі. Мистецька акція вже розпочалася.

Ще зовсім недавно тут, на проспекті Злуки, була звичайна сіра огорожа довкола стадіону. Тепер – поступово з’являються різноманітні узори, наче на рушнику. Автор ідеї – вже відомий у нашому місті Олег під псевдонімом «Прометей». Його авторству належать два рекорди України – найбільша абетка та найдовша вишиванка. Нова робота об’єднає традиційні орнаменти зі всієї країни.

ОЛЕГ («ПРОМЕТЕЙ»), організатор мистецької акції:

«Зображено буде 24 плюс 1 орнаменти вишиванок, тобто 24 області плюс АР Крим. Єдина неділима Україна. В окремих відрізках ми будемо малювати орнаменти розміром приблизно 2 метри ширини і метр висоти».

Узори, розповідає чоловік, шукав на різноманітних Інтернет-ресурсах. Обирав лише ті, які найбільш характерні для певного регіону.

ОЛЕГ («ПРОМЕТЕЙ»), організатор мистецької акції:

«Вибрав ті орнаменти, які повторюються періодично. Щоб максимально зберегти автентичність цих орнаментів. Деякі, звичайно, можуть не те, щоб видозмінено, але трошки не співпадати з такими, які вони можуть бути на сорочці. Тому що на сорочці чи на блузці вони будуть загнені, вони десь мають якісь окремі свої візерунки. Ми максимально геометрично стараємося їх розмістити і показати».

Завершити роботу активісти мають намір до кінця цього тижня.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися