Як водії тернопільських маршруток “вирішують особисті питання”

pasazhiri_2Декілька зупинок водії автобуса з номером ВО0044АА, який курсує по 30-му маршруті вирішував по телефону “особисті питання”. Спілкувався з телефонним співрозмовником криком, при тому кермував однією рукою і їхав дуже швидко.

Свідком такої ситуації стала співробітниця нашої редакції Ірина Чубата. Жінка саме їхали від “Барвінку” на Злуки до “6-го магазину”.

– Я сиділа на кріслі за водієм, – каже жінка. – Почула крики, ледь не матюки. Зазирнула за перегородку і побачила, що це водій з кимось щось з’ясовує. Подумала, що скаже декілька слів і припинить, але ні – говорив упродовж кількох зупинок. Я злякалась, аби не сталось аварії, бо ж кермо тримав однією рукою, при тому швидко їхав. Та й агресивна розмова навряд чи сприяє безпеці руху. Адже автобус петляв дорогою.

Жінка підійшла до водія та зробила завуаження.

– Чоловік відповів: “Я вирішую особисті питання”, – розповідає Ірина. – Я заперечила і пояснила, що він порушує правила дорожнього руху, може створити аварійну ситуацію. Зрештою, не картоплю ж везе, а людей. Натомість почула: “А я не маю іншого часу на розмови, бо весь день на маршруті”. Найдивніше у цій ситуації те, що деякі пасажири, які були в салоні, почали обурюватись1. Мовляв, чому це я водія нервую… Таке враження, що людям їхня безпека не важлива, а агресивна розмова по телефону – нормальне явище.

Вже в редакції жінка зателефонувала в міське управління транспорту за номером 52-15-14 та поскаржилась на ситуацію і водія. Там записали повідомлення та дані й запевнили, що повідомлять перевізника. Радимо чиновникам міської ради не забути про таку обіцянку і вирішити питання щодо роботи водія, який, можна припустити, сьогодні ще неодноразово “вирішуватиме питання” і створюватиме небезпеку для учасників дорожнього руху.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися